جاذبههای گردشگری طارم
جاذبههای گردشگری طارم
جاذبههای گردشگری شهرستان طارم
شهرستان طارم در شمال استان زنجان و در انتهای جاده ای با بیش پرپیچ و خم با مناظر زیبا و دلنواز واقع شده است. مركز این شهرستان "آب بر" نام دارد. طارم به علت شباهت آب و هوايی آن به مناطق شمالی كشور، از زيباترين و منحصر به فردترين جاذبههای طبيعی برخوردار است.
طارم معروف به هندوستان ایران
شهرستان طارم یکی از مناطق زیبا و دیدنی کشور است که به خاطر استعدادهای کشاورزی و دامپروری، حاصلخیزی اراضی و برخورداری از شرایط اقلیمی مناسب، به عنوان "هندوستان ایران" از آن یاد می شود. طبیعت زیبا و متفاوت، وجود آبشارها، چشمه ها، ییلاقات، یخچالهای طبیعی و غار شگفت انگیز، کوهپایه های سرسبز، سر به فلک کشیده و با طراوت شهرستان طارم را به یکی از مناطق گردشگری ایران تبدیل کرده است.
تاریخچه ی شهرستان طارم و جاذبههای تاریخی آن
شهرستان طارم آثار تاریخی فراوانی را در خود جای داده است. غارهای موجود در این شهر نشانه هایی از استقرار انسان هایی در دوران پارینه سنگی و هزاران سال قبل از میلاد حضرت مسیح را می دهد. این نشانه و همچنین آثار باقی مانده از دوران ساسانیان مانند آتشکده ها، گواه این می باشد که در گذر زمان این منطقه جنگ و خشونت کمتری را نسبت به سایر مناطق ایران دیده است.
غنای فرهنگی، مذهبی طارم
وجود امامزاده هاشم وعوف(ع)، جعفر(ع) در شهر آببر، سید احمد(ع) در وزنه سر، محمد علی ماهوری(ع) در زاچکان، حیدر(ع) در گیلوان، عبداله(ع) در صومعه بر، محمد باقر(ع) در کله سیران، محمد هاشم(ع) در سرخه میشه، قاسم(ع) در کلوییم، علی(ع) در سرخ آباد، عبداله(ع) در بالاکوه، اسماعیل(ع) در قوهیجان، ابراهیم(ع) و خدیجه(ص) در بندرگاه، ابراهیم(ع) و طاهر(ع) و مرجان(ص) در چمله، محمود(ع) در ارشت، حسن غائب(ع) در چورزق، عبدالرحمان(ع) و نرجس خاتون(ص) در قلات، سلطان سید علی القاضی(ع) در جیش آباد بر غنای فرهنگی، مذهبی این شهرستان افزوده است.
روستای تاریخی و ییلاقی شاهنشین
روستای تاریخی و ییلاقی شاهنشین در یک منطقه خوش آب و هوای کوهپایهای و در میان دو رودخانه زیبای قزلاوزن (در جنوب) و شاهنشین (درباختر) واقع شده است. وجود کوههایی در اطراف منطقه از جمله کوه فوشون و خرمن گله سر در شمال باختر روستا نقش اساسی و مهمی در آب و هوای مطلوب آن ایفا میکند. وجود غار معروف خرمنهسر در این روستا و همچنین مسجد قدیمی آن بر ارزشهای تاریخی منطقه میافزاید.
روستای کوهپایه ای تشویر
روستای تشویر در 48 کیلومتری جنوب باختری رودبار و در یک منطقه کوهپایه ای و ییلاقی واقع شده است. این روستا با رودخانه قزلاوزن که از شمال خاوری آن میگذرد، کوه قلعه پره در شمال باختری و کوه زکان در جنوب محصور شده است. این عارضهها به همراه روستای تشویر یک منطقه زیبا و آباد را با چشماندازهای زیبا به وجود آوردهاند. وجود یک آتشکده بسیار قدیمی که گفته میشود به دوران پیش از اسلام مربوط میشود بر قدمت و دیرینگی این روستا گواهی میدهد.
روستای قوهیجان
یکی از روستاهای خوش آب و هوا و با قدمت چند صد ساله شهرستان طارم دهستان درام روستای قوهیجان است. مردم این روستا در گذشته به صورت ییلاق و قشلاق زندگی می کردند که در تابستان ها در روستای کوهستانی با چشمه جوشان از دامنه کوه که در بالادست روستا قرار دارد و جویبار جاری از آن، روستا را به دو نیم تقسیم کرده است و درختان مختلف سر به فلک کشیده و میوه های متنوع از جمله گردو، گلابی، سیب، سنجد، فندوق، به و….
روستای قوهیجان دارای امامزاده ای است به نام امامزاده اسماعیل (ع) که در ۳ کیلومتری این روستا قرار دارد و مردم این روستا و روستاهای اطراف به این امامزاده اعتقاد زیادی دارند، این امامزاده فاقد راه و جاده ماشین رو میباشد و ارادتمندان این آستان از راه کوهستانی جهت زیارت مشرف می شوند.